Lees meer over Lauriens kleine succesjes

“Je krijgt de kans om bij te dragen aan het welzijn van anderen en deel uit te maken van een team dat echt om elkaar geeft”

De samenwerking met mijn collega’s is zeer positief, er is een gevoel van ondersteuning en vertrouwen. We delen niet alleen professionele ervaringen, maar ook persoonlijke momenten, waardoor er een hechte band is ontstaan. De open communicatie en het wederzijdse respect binnen het team dragen bij aan een prettige werkomgeving waarin we niet alleen hard werken, maar ook veel plezier hebben. Dit draagt bij aan een positieve werkcultuur en bevordert het welzijn van het team en de kwaliteit van de zorg die we leveren. Deze lijn trekt zich door in het hele MPC, waar een fijne, familiale werksfeer en een sterk teamgevoel heersen.

Ik put echt voldoening uit de kleine, dagelijkse geluksmomentjes. Het behalen van kleine mijlpalen en het zetten van stapjes in de juiste richting geven me een gevoel van trots en motivatie. Of het nu gaat om het ‘oplossen’ van een uitdaging, het bereiken van persoonlijke doelen of het zien van (kleine) positieve veranderingen, dat zijn de momenten waar ik echt blij van word. Het zijn die kleine successen die voor mij het werk extra waardevol maken en me laten zien dat mijn inspanningen de moeite waard zijn.

Het MPC onderscheidt zich als werkgever door uitgebreide mogelijkheden te bieden voor de professionele ontwikkeling en groei van zijn medewerkers. Binnenshuis worden er regelmatig interne vormingen, workshops,… gegeven om onze vaardigheden en kennis te vergroten. Verder worden we ook gestimuleerd om actief deel te nemen aan externe opleidingen en bijscholingen, zelfs in het buitenland (cfr. werkbezoek Finland).

Onze organisatie zit niet stil… een voorbeeld hiervan is de opstart van GIO (Globale Individuele Ondersteuning), waar ik vanaf het begin bij betrokken ben geweest als één van de eerste begeleiders. Het heeft me de kans gegeven om mee na te denken over hoe we deze begeleidingen vanuit MPC zouden invullen. Nu enkele jaren later, kijk ik hier positief op terug omdat ik heb ervaren welke waardevolle ondersteuning het biedt aan scholen. Het is inspirerend om te zien hoe het MPC zich actief inzet voor vernieuwing en ik voel me trots om hier een rol in te spelen.

Werken bij MPC is niet zomaar een job; het is een kans om deel uit te maken van een innovatieve, sociale en familiale zorgonderneming. Hier vind je niet alleen collega’s, maar ook vrienden die je aanmoedigen en ondersteunen. Men waardeert diversiteit, biedt ruimte voor groei en ontwikkeling, en legt de nadruk op een positieve werkomgeving/leefklimaat. Je krijgt de kans om bij te dragen aan het welzijn van anderen en deel uit te maken van een team dat echt om elkaar geeft. Als je op zoek bent naar meer dan alleen werk, maar naar een betrokken en inspirerende werkplek, dan ben je hier aan het juiste adres.