Hier ben je geen nummertje

Ik werk momenteel bij TOOP – één van de Brusselse werkingen van het MPC – waar ik mobiel begeleidster ben, een functie die ik combineer met schoolaanvullende opvang. Zo kom ik op heel wat verschillende plekken en in uiteenlopende situaties terecht. Dit is eigenlijk een mooi vervolg op mijn start, want 10 jaar geleden begon ik als stagiaire bij het Hoekhuis en de Luwte. Dat heb ik 2 jaar gedaan, waarna ik blijven “plakken” ben, en ik ben niet meer weggegaan 😊.  Door de jaren heen heb ik de kans gekregen om verschillende doelgroepen en werkingen uit te proberen. Hierdoor heb ik ontdekt dat het contextueel werken me erg ligt en ik me hierin dus wil verder verdiepen.

Waar ik trots op ben, is het feit dat wij niet snel opgeven, ook al is het soms heel zwaar en moeilijk. Een voorbeeld hiervan is dat in een bepaalde jeugdrechtbank casus andere hulpverleners stopten met bijstand te verlenen, maar wij bleven wel staan, als enige.
Hoe complex de situatie ook is, wij blijven er zijn voor zowel de cliënt als diens gezin.

Er is momenteel helaas veel te weinig aanbod voor de Brusselse kinderen en jongeren met een beperking, en wij als voorziening doen ons uiterste best om hier zoveel mogelijk oplossingen en initiatieven voor te vinden. We hopen oprecht dat we er hier binnenkort bijkomende middelen voor vrijgemaakt worden, zodat we méér mensen kunnen helpen.

Bij het MPC is de werksfeer heel familiaal. Je bent geen nummertje en wordt oprecht gewaardeerd voor wat je doet. Dat vind ik erg fijn.

Iets betekenen voor de cliënten en hun gezinnen waarvoor ik werk, al is het maar iets heel kleins, geeft me veel voldoening. Gewoon het gevoel hebben dat je iets hebt kunnen veranderen of bijbrengen is voor mij al heel veel waard. Met kleine stapjes geraak je ook vooruit.

Hier wordt er individueel gekeken naar wat medewerkers nodig hebben en willen verwezenlijken voor zichzelf. We hebben een heel divers aanbod aan doelgroepen/functies en als werknemer krijg je ook de kans en de tijd om uit te zoeken wat het best bij je past. Ook als je het fysiek of mentaal even moeilijk hebt, wordt hier altijd met veel zorg naar gekeken en is er de nodige opvang en ondersteuning.

Ook erg positief is dat je de kans krijgt om jezelf te ontwikkelen door bijvoorbeeld samen met je leidinggevende op zoek te gaan naar gepaste vormingen en/of opleidingen. Tijdens de regelmatige coachinggesprekken, krijg je feedback, wat heel waardevol is. Zo weet je waar je aan kan werken om het beste uit jezelf te halen.