het verhaal van Marijke, enthousiaste teamcoach

“Als je geen zittend gat hebt, houdt van dagen die er telkens anders uitzien en graag met mensen werkt: spring!”

Ik startte 15 jaar geleden bij het MPC na een ver overzees avontuur. Na mijn opleiding orthopedagogie nam ik deel aan een uitwisselingsprogramma. Ik kwam terecht in Boston (USA), waar ik aan de slag ging als supervisor. Na een jaartje in de States, was ik klaar voor een nieuw avontuur. Toen kwam ik in aanraking met het MPC… en kijk, ik ben hier nog steeds. Hier krijg je kansen om door te groeien: sinds twee jaar werk ik als teamcoach, een mooie nieuwe stap!

Elke dag hier is een nieuwe uitdaging, ik hou van het werken met kinderen en mensen, het coachen, het zorgen en de mooie momenten die we samen delen.

Wat me écht trots maakt, is het feestje dat we telkens op het einde van het schooljaar houden voor de kinderen en hun netwerk (school, therapeuten,…). Voor mij is dat de kers op de taart voor het samen dragen van de kinderen, mét hapjes en een drankje er bovenop 😉

Ik heb het geluk om in een fantastisch team te werken. Een kernteam waar de verbinding en het veilige klimaat erg tastbaar zijn.

Het MPC is een plek waar we ons kunnen ontplooien, groeien, maar waar vallen en opstaan ook kunnen. Ons begeleidingsteam geeft ons een goede ondersteuning. Samen gaan we ervoor om onze gasten de beste zorg te geven.

De dankbaarheid van mensen en kinderen om me heen geeft me veel voldoening. Het doet deugd als kinderen dingen zeggen zoals: ‘wij zijn graag in de leefgroep’, ‘het voelt als thuis’.

Regelmatig maken we een goeie wandeling in de natuur met de gasten en collega’s. Dat is therapie. En dat geldt voor ieder van ons.