Ontspanningsdienst

De ontspanningsdienst is een ondersteunende dienst rond de vrije tijd van de kinderen en jongeren, de leefgroepen en de organisatie. Zowel doorheen het jaar als in vakanties.

Leefgroepen kunnen tijdens schoolvakanties deelnemen aan allerlei activiteiten, zoals snoezelen, zwemmen, knutselen, zingen, fietsen en uitstappen doen.

Tijdens de zomervakantie organiseert de ontspanningsdienst een aantal kampen op de campus en in kamphuizen met heel veel aandacht voor de individuele noden van de deelnemers. Daarnaast zijn er ook twee grabbelweken en een sportweek boordevol uitjes, workshops, wedstrijden, ontspannende activiteiten, …

Jongeren kunnen daarnaast kiezen voor een hobbyclub doorheen het jaar, zoals zwemmen, theater, paardrijden, muziekatelier, schaatsen, wandelen met de hond, …

 

Op maandelijkse basis verandert het clubhuis in een jeugdhuis; zonder verplichtingen wat rondhangen in de zetels met een leuk muziekje.

Andere activiteiten zijn:
-deelname aan de Special Olympics
-themafeesten zoals Sinterklaas of Kerstmis
-het jaarlijkse festivalletje Francisco Fest

Zoeken naar een aangepast aanbod en dit zoveel mogelijk op maat van het individu is een rode draad binnen het aanbod. De jeugdraad, een adviesorgaan gevormd door een aantal vertegenwoordigers uit verschillende leefgroepen, heeft een bepalende stem hierin.