Tweede vaccinatieronde

25 mei 2021 – Het MPC Sint-Franciscus heeft nu ook haar tweede vaccinatieronde achter de rug. Op 18, 19 en 20 maart organiseerden we samen met Zonnelied voor de tweede keer ons eigen “vaccinatiecentrum” in onze sporthal. Ze werd voor de gelegenheid omgetoverd tot een ruimte waar op een vlotte, rustige, professionele en zorgzame manier vaccins konden toegediend worden.

We maakten vooraf een afsprakentabel waarop personeelsleden en cliënten zich konden inschrijven. De afgesproken uren van de eerste ronde werden behouden voor de tweede ronde. Zo was het voor iedereen makkelijk om zich te organiseren. Deze strakke maar efficiënte timing maakte het ook mogelijk dat alles zeer vlot verliep. Personeelsleden konden aanwezig zijn op een moment dat matchte met hun job. Onze cliënten werden in een afgescheiden deel van de zaal ontvangen, zodat ze rustig en op hun tempo hun vaccin konden krijgen door de arts, verbonden aan ons centrum.

93% van onze medewerkers werd gevaccineerd, 98% van onze 18+ers werd gevaccineerd. In totaal werden 1253 mensen gevaccineerd in ons zelf opgezet vaccinatiecentrum.

 

Coronacijfers voor 2020

In 2020 hebben 37 cliënten positief getest op corona. 34 medewerkers testten positief.

In 2 leefgroepen werd de volledige groep in quarantaine gezet omwille van de besmettingen.

Bij de andere besmettingen konden we ofwel cliënten naar huis laten gaan of hen in quarantaine houden in een deel van de leefgroep, waardoor de andere cliënten en medewerkers toch nog vrij konden bewegen.

 

Koen Vander Beken,

Algemeen Directeur
MPC Sint-Franciscus