Go with the velo

Organisaties smeden (fiets)banden

Initiatiefnemer BuSO Sint-Franciscus werkt nauw samen met de andere vestigingen van scholen Sint-Franciscusmpc Sint-Franciscus en vzw Zonnelied. Voor schooljaar 2020-2021 lanceren ze een heuse fiets-challenge om hun medewerkers dichter bij elkaar te brengen en vaker met de fiets naar het werk te laten gaan -> kortom hun (fiets)banden smeden!

Fiets-challenge

In september strijden de 3 Roosdaalse organisaties om de ‘Best Fietsende Organisatie’. Daarnaast komt er elke week een fietsopdracht waarbij leuke prijzen te winnen zijn, bijvoorbeeld: ‘Fiets samen met 5 mensen van je gemeente naar je werk’, ‘Maak een fietsie (selfie op de fiets) met een koe’, … Een leuke fietsopdracht kan alle kanten uit. Via de Facebookpagina kan er uitgewisseld worden over de weekopdrachten, fietsroutes en -tips.

Zo zetten de organisaties samen een maand lang in op meer verbinding, ontmoeting en duurzame verplaatingen naar het werk. Als kers op de taart hopen ze als leerkrachten en begeleiders het goede voorbeeld te geven en de fietsmicrobe door te geven aan hun leerlingen en gasten.