Sint-franciscus PLUS: Informatie- en vormingsdienst voor ouders.

Deze dienst binnen het Begeleidingscentrum Sint-Franciscus wil graag instaan voor een ruim en kwaliteitsvol aanbod voor ouders op het vlak van informatie en vorming. 


Sint-Franciscus PLUS heeft drie pijlers.   1. vlotte en toegankelijke informatie. Met de periodieke publicatie van De Wegwijzer staan we in voor de bekendmaking van eigen initiatieven binnen het Begeleidingscentrum, aanbod van externe diensten in de Regio, nieuwe publicaties, belangrijke info van de overheid,… Onze Wegwijzer is ook telkens online ter beschikking op de website van het MPC. 
  2. Vormings- en infoavonden Elk jaar wordt getracht een mooi aanbod van vormingsavonden binnen het Begeleidingscentrum vorm te geven. Onderwerpen die aan bod komen worden steeds gekozen op basis van vragen die gesteld worden door ouders zelf, leerkrachten, opvoeders,… Steeds met als doel ouders antwoord te geven op hun vragen, plaats te geven voor ontmoeting met andere ouders,… 


  3. Oudergroepen Naast een aanbod van vormingsavonden willen we ook met groepen ouders verder op pad gaan. Dat “ietsje meer” geven door ouders het engagement te vragen iets meer en iets intensiever samen te komen. Om op die manier nog meer ruimte te geven voor het verhaal van elke ouder, voor het ondersteunen van elkaar, voor verder verdieping. 
Meer info? Zelf ideeën? Wil je graag zelf initiatief nemen? Meewerken? 


Dat kan…

Contact: Stijn De Witte – 053/646666 – Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.